Det sier gründer Eirik Lundemo om utviklingen til Norsk Havservice AS. 

Fra å være et relativt sett mindre foretak har Norsk Havservice i løpet av de siste 4-5 år vokst seg til et solid AS som er i ferd med å erobre nye kyster. Hele tiden med base i Ørland. Norsk Havservice har som målsetning å kunne tilby alle typer undervannstjenester og har bygd bred kompetanse på all dykke og ROV relatert virksomhet.

Med sol fra knallblå himmel over kystbyen fikk Sarah Mikkelhaug nylig æren av å være gudmor for det nyeste fartøyet i den voksende flåten til Norsk Havservice. Sarah, opprinnelig fra de britiske øyer, er gift med ørlendingen Børge Mikkelhaug, en av de i dag 16 ansatte i selskapet. 

I sterk vekst
Før champagnen smalt i skutesida innledet ordfører Tom Myrvold med gode ord og ditto omtale av gründeren og selskapet som er ett av mange som setter Ørland på næringslivskartet. Norsk Havservice har, under ledelse av Eirik Lundemo,  i løpet av få år utviklet seg til et selskap som har utvidet og utviklet både stab, flåte og markedsområder. Med det sterke fokuset på utvikling av marin og blå næring er ikke ordfører Myrvold i tvil om at Norsk Havservice har alle forutsetninger for å lykkes, også med videre vekst.

Norsk Havservice er et selskap i sterk vekst.

Gründeren sjøl, Eirik Lundemo, sa det slik:
– Vi har vært gjennom en eventyrlig reise de siste 4 – 5 år.
Med solide økonomiske støttespillere har han ledet an i en formidabel vekstoperasjon. Flere nye fartøy er kontrahert og bygd, med MS Athena som det foreløpig nyeste.

– Det er her vi vil være!
Helt siden han startet med satsing på undervannsoppdrag har Lundemo hatt base i Ørland kommune.
– Vi er fortsatt på Ørlandet, og det er her vi vil være, slo Lundemo fast da han talte til gjestene som hadde funnet veien til dåpen av MS Athena. Han var tydelig på at det nye fartøyet gir et skikkelig løft, også bokstavelig talt, for Norsk Havservice. Krana på dekket er den kraftigste selskapet har fått levert, og har maksimal størrelse i forhold til kapasiteten til det nye kataramfartøyet.

Brekstad havn er et strategisk godt utgangspunkt for selskapet som opplever at både operasjonsområde langs norskekysten og oppdragsmengde er i vekst.

 Avansert fartøy
– For oss betyr MS Athena at vi kan gå inn i et nytt segment, sier Lundemo om fartøyet som er bygd ved Sletta Verft i Mjosundet i Aure kommune. Også verftet har satt pris på oppdraget, og opplyser at båten er den mest avanserte de har levert i denne størrelsen. Desto artigere er det da at perfeksjonisten Eirik Lundemo beskriver verftets arbeid som «helt etter min smak». 

Kaptein på Athena er Lars Adsen fra Bjugn. I likhet med kollega Børge Mikkelhaug har også Adsen lang erfaring fra arbeid offshore, de siste ti år med fokus på ROV, eller fjernstyrt undervannsfarkost.

– Nå blir det kjekt å få være litt mere i hjemlige farvann, sier Adsen om jobben i Norsk Havservice. Om det blir bedre tid til familien i Lysøysundet gjenstår å se. Skal vi tro Børge Mikkelhaug er det arbeidsoppgaver nok i det voksende selskapet.

Kaptein Lars Adsen (t.h.) i samtale med ordfører Tom Myrvold ombord i selskapets nye fartøy.

 Uansett så er Adsen strålende fornøyd med MS Athena som sin nye arbeidsplass. Sjøsterk og trygg, spekket med moderne utstyr.

Ørland ligger strategisk til
Etter dåpen setter Adsen og Athena kursen mot Smøla, der neste oppdrag venter. Denne gang er det flytting av en lang landstrømkabel for oppdrettsgiganten Salmar. Tidligere har slike oppdrag krevd innsats fra langt større fartøy, men MS Athena er som skreddersydd for jobben takket være utforming og utstyr om bord. Det betyr at oppdraget kan løses kostnadseffektivt, til glede både for Norsk Havservice og oppdragsgiveren. 

Nevnte vi at Norsk Havservice i dag har en stab bestående av 16 dyktige og kompetente ansatte? Det varer ikke lenge, selskapet har allerede søkt etter ansatt nummer 17. Og med oppdrag i stadig nye farvann er ikke Eirik Lundemo i tvil om at det er Ørland og kystbyen Brekstad som også i fortsettelsen skal være en strategisk godt plassert hjemmehavn for Norsk Havservice.