Hovde Gård på Brekstad er et ettertraktet sted for mat, kurs og overnatting. Den restaurerte husmorskolen er kjent langt utenfor Trøndelags grenser.
- Bendicte Grøntvedt og kjøkkensjef Silje Cathrine Holmstrand ønsker velkommen med sprudlende godt i glasset og lekre forretter av sildespesialiteter.
- Suite ved Hovde Gård.
- Matjessild på Hovde gård er en utsøkt delikatesse.
For mange er Hovde Gård i dag storstua på Fosen eller i Ørland. Det som opprinnelig var Hovde Husmorskole, bygget i 1923, er i dag en herregårdslignende bygning med tilhørende flotte hager. Stedet ligger idyllisk «side by side» med Trondheimsleia og ytre del av Trondheimsfjorden. Her er det rette sted å kjenne på sine romantiske tilbøyeligheter og nyte sjeldent god mat og drikke.
Lokaler for alle anledninger
Rundt Fosens fineste gårdsplass ligger det stolte Hovedhuset. Her finner vi festsalen med tilhørende kjøkken, overnattingsrom og suite, samt stilige Toppen bar i Chesterfieldstil høyest oppe, der den tidligere gymsalen lå.
- Kokkelærling Ingrid Welde Olsen, kokk Janicke Myran og kjøkkensjef Silje Cathrine Holmstrand
- Stekt ishavsrøye med risotto og spennende tilbehør smaker fortreffelig.
- Velkommen til bords!
Den som har til gode å nyte et godt måltid i Fjøset, kan melde sin ankomst der. Det vil dufte og smake helt fortreffelig. En opplevelse utenom det vanlige vil det også være med en tre- eller femretters middag i Fraukjelleren eller Landkummen.
Det er en egen stemning i disse omgivelsene, og gårdsplassens øvrige sider kles elegant av Portnerboligen og Annekset. Mellom Annekset og Hovedhusets kjeller – hvor det er en smakfull spaavdeling, går en underjordisk tunell.
Lokalt vertskap
I dag er det Benedikte Grøntvedt (28) som ønsker velkommen på Hovde Gård. Hennes far, Bjørnar Grøntvedt, var den som i 2006 fikk tilslaget da Husmorskolen skulle selges. I løpet av to år ble bygningens beste sider ivaretatt for framtiden og elegant tilpasset og omformet.
-Det er fint å kunne ta imot besøkende fra fjern og nær i et så flott anlegg, og vi har fornøyde gjester som gir gode tilbakemeldinger. Et måltid eller et opphold her er en opplevelse, og vi har svært mange gjenbesøk, sier daglig leder, som både har solid fagutdanning og erfaring bak seg.
- Resepsjonsansvarlig Lena Remøy Jorfald og servitør/eier Marit Grøntvedt, her på hagesiden.
- Paviljongen i hagen ved Hovde gård.
Beliggenhet som forplikter
Den nære beliggenheten til fjord og sjø har trolig forpliktet vertskapet. Hovde Gård har i drift et flott selskapsfartøy, Hardangerjekten Andrea. Den gjør det mulig å tilby turer med gastronomiske og leskende innslag. Da er det ikke utenkelig at det vanker en spennende forrett eller sjelden smaksprøve av sild. Sild står som de fleste vet sterkt i Grøntvedt-dynastiet. Bare en halv mil fra Brekstad, på Uthaug, ligger Grøntvedt Pelagic, en kryddersildprodusent og eksportør til verdensmarkedet.
Med seg i staben har Benedikte 24 ansatte, et dyktig, stabilt og motivert team. De har mye å henge fingrene i, for det er populært å spise og bo på Hovde gård. De som ønsker en avtale for konfirmasjon eller bryllup gjør lurt i å tenke bestilling i god tid.
- En tur i Ørlands farvann, med servering om bord, er en av mange opplevelser besøkende på Hovde Gård kan få med seg.
- Bordet er dekket ved fasjonable Hovde Gård.
Planer om utvidelse
-Vi er optimister, det er en aktiv tid på Ørlandet, og våre tjenester er mer etterspurt enn noen gang. Etterspørselen etter fasiliteter til konferansesegmentet øker også på, og her vil vi i nær framtid foreta utvidelser, forteller Benedikte Grøntvedt.
Hun setter sin lit til at miksen av staselighet, historisk tilknytning og vakre omgivelser fortsatt skal være en viktig del av profileringen for Hovde Gård.
Tekst og foto: Geir Gjelseth